Thursday, 3 May 2012

Video Resume~

Assalamualaikum...^_^

wah! happy bagai..hehe.. Ok, kebiasaan bagi rakyat universiti adalah membuat kerja last minit..
Betulkan?
Bukan menuduh sesiapa, tetapi, lagi2 kalau lect tu bagi asigment dah dekat2 study week ni, pas tu dia nak cepat.. 
Peh! Confirm kucar-kacir hidup.. ~.~

Ok, bagi subjek English For Work Place bagi sem ni,aq ditugaskan membuat ' Video Resume '..Video resume? sound weird kan?..Yela, baru sem-2 dah kene buat benda2 yg macam nak grad esok je..
tapi, 
"umat Islam memang kena bersedia bagi sesuatu yg tak bersedia ", dipetikan dari my naqib di usrah..


Pegembaraan video ni mengambil masa dua hari.. Lama kan? Padahal nak video kurang dari 2 minit je..hehe... Dan kali ni aq tak edit guna Sony Vegas kerna berlaku sedikit masalah di " render "..huh!.. So, terpaksa lar guna Pro Show Gold.. Software ni mudah banyak.. Drag n Play je..
Video ni banyak kelemahan, dan berharap kalau korang kene wat video resume , bolehlah rujuk video aq ni..

.

Terima kasih kepada:
Azim Anwar
 Amir Nordin,
Maghribi Selamat
Diin Arrgh 

kerna membantu aq menyiapkan video resume ini dengan jayanya...
~Sekian~

#korang jangan gelakkan aq pas tengok vidro ni.. Biasalah, pelat2 sikit bila speaking ni=.='

1 comment:

  1. tq bab komen on my entry - Video resume
    nway sy gune software adobe after effect n movie maker..

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...