Wednesday, 28 December 2011

Appreciate itu menghargai.

               Alhamdulilah.. akhirnya siap jugak semua asigment aq pas ni boleh fokus kt study tanpa memikirkan asignment yg menghantui aq dalam 2-3 hari ni.. DUSH! BERAMBUS KO ASSIGMENT! G MAIN JAUH-JAUH! ...  Dalam kesukaran aq wat assigment ni, teringat lak zaman sekolah dedulu.. aq rase aq boleh kire kot berapa byk kali aq kerja sekolah yg diberikan oleh cikgu-cikgu..*hehe.. pemalas sebenarnya aq ni.. Tapi, kerja BI memang aq tak boleh tak disiapkan sebelum masuk kelas.. sebab?  cikgu BI yg mengajar aq ganas wooo, pantang silap sikit aq dicubit.. Yela, kan aq mase tu ketua kelas,so mestilah tunjuk teladan yg baik kpd anak-anak buah didalam kelas.. hehe.. Ada 1 hari tuu, aq tersilap eja ' appreciate ' then dia denda aq tulis semula dgn betul sebanyak 1ribu kali dan kene submit pada hari yg sama pulak tuu.. bayangkanlah~


             And subjek BM aq paling suke.. why? Sebabnya cikgu bm aq suka begin her teached with a story:)  aq pon dgn taat mendengarnya, walau kekadang aq rase macam episod yg sama jep..layan je la~..Tp, alhamduliah, aq dengan cikgu sekolah aq sume aq ok je , Cina, Melayu, India + etc semua aq layan..hehe.. Wat pe guru nak di jadikan musuh? HELLO, SAYA NAK ILMU YG DIBERKATI.. tuu semua sdikit coretan di sek.men. Ok! Wake Up Amir! Itu semua harus kau bukukan dan jadi sebagai kenangan! ANDA SEKARANG SEORANG MAHASISWA ...bila zaman U ni, alhamdulilah, tak ada 1 keje pon yg aq xsiapkan.. *takut kena tolak markah... So, bg adik2 or teman sejuang aq, walau banyak mana homework/ assignment tu mesti siapkan dan hantar walaupon last minit! ~BETTER LATE THAN NEVER~ dan ingat, walau ' ganas ' or ' zalim ' macamana pon cikgu/lecture korg, amik ia sbagai 1 cabaran dan jangan seskali memusuhi mereka hanya krna kerja yg banyak.. Come On! You can do it! ^_^


~walau sesibuk mana pun dikau, sentiasalah meluangkan masa kepada ALLAH~

No comments:

Post a Comment

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...