Saturday, 25 February 2012

Jaulah GTP!

ni penghias pintu masuk...
Assalamualaikum! Yeah! Baru-baru ni aku happy sangat walau dalam kesibukan yang melanda. Yela, mana tak nya, group usrah aku pergi jaulah beb! perghhhh! Terbaik ! My murrabi memilih Gambang Waterpark sebagai lokasinya. Dekat je dengan UMP Gambang, tapi UMP Pekan mau 1jam jgk perjalanan. Terlentok2 aq dalam kereta wu.

Ok, program ni dimulakan sehari awal kerna ada masalah transpot, so, kitorag bertolak petang jumaat ke UMP Gambang utk berqiam disana. Dengan terbinanya masjid UMP yang baru di Gambang itu menjadi lokasi untuk berqiam malam itu. Korang bayangkan, masjid tu ada aircon, carpet yang lembut, yang penting tandas mesti dekat..hehe.. so, cam lar ktorg ni qiam...Memamg lena diulit mimpi lar jawabnya.

Pagi selepas qiam tu, kitorg main futsal ( antara sukan wajib dlm usrah ni ) melawan team murrabi.Ni game yg paling aq suka. Kenape? Sebab walau kau ni kaki kayu ke, bangku ke, besi ke, aluminium ke, kau tetap kena main coz nak eratkan ukuwah sesama usrah. My murrabi tu nampak je tua, tapi bila main futsal, dia bak enjin yg memainkan peranan yg penting. Player maker lar tu.. Kedudukan terikat 1 - 1 sehingga akhir perlawanan. Team murrabi berkelebihan 2 orang.. huh!~.~

Dalam keadaan berjeruk ( basah sangat ) kitorang sarapan kenyang2 dan terus bertolak ke Gambang Waterpark!^_^


membincang utk pembelian tiket..


yg warna hijau ni pon player maker jgk dalam futsal .. penat asyik kejor dy je..;)
kredit kpd Abg Muaz kerna semua gambar kali ni disnap oleh camera dia! sony nex


ni terkecuali.. ni disnap oleh fone aq..K800i..^_^


eddy namanya.. comel orgnya.. huahua..;)

 ni lak yusof... baik orgnya, tapi bila mengamuk,..haha..;)

sptot ny aku yg kene jge plampung ni..tapi, sebab aq nak main camera ni.. aq serahkan plampung ni pada Haziq..;)
camera abg muaz ni sony nex-5 .Not bad lar camera ny. Berbaloi jgk..
siapa dia? tak kenal..=.=' baru ni dy join usrah ni + dak ump gambang.. tapi dy ni baik + sporting..hehe.. ni aq snap tetibe je..

pose sebelum memulakan race;)

1...2...3.. go!

abg muaz yg 1st main mendahului perlumbaan.. Tahniah di ucapkan:)
 Slider ni aku main sekali je.. Bapak r.. Takut aq.. Bahaya kot.. Pas main slider ni aq terus menguasai camera nikon ni untuk jd photgrper sat..haha.. (berlatih awal-awal).. Mula2 abg muaz ni tak nak main slider ni.. Mybe dy cuak kot.. Tapi pas di cabar oleh aq, dy jadi ketagih lak..haha.. 

Our murrabi..^_^


Team umah sebelah aku..;)

Our murrabi ajak duduk atas lantai kolam tu..;)

ikan muntah:D

ok.. last pic.. aq pon nak jgk bergambar..hehe Yeah! muka masuk blog!haha:P
enjoy tengok pic tdi semua kan? Terima kasih diucapkan;)

cube korang fikir, cam ner waterpark ni dapat menyatukan semua orang.. Tak kesah lar dia, Islam or tak, tapi macam hati kita semua disatu dalam 1 tempat. Ada yang sanggup dtg jejauh hanya utk mandi je. Muda, tua, remaja semua bersuka ria. Happy sesama.
Tapi kenapa tempat yang macam ni? kenapa tidak masjid? Bukankah itu lebih elok. Kat waterpark ni, semua jdi halal. Ya Allah. Semoga kau lindungilah iman kami semua agar dapat kami berjumpa denganMu . InsyaAllah.^_^

No comments:

Post a Comment

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...