Thursday, 8 March 2012

Hubungan Etnik

Assalamualaikum.. fuh! lame jgk aq tak entry post ni.. Biasalar , busy semacam je..( busy, tp online wajib) ..hehe..

Ok lar, nak dipendekkan citer, baru-baru ni aq baru jep pas siap bikin 1 video pendek bagi subjet berkod UHM 2022 .. Apekah? haha.. Itu lar kod bagi subjet " Hubungan Etnik "...Tajuk yang diberikan ialah ' PLURALITI DAN PLURALISME DI MALAYSIA '..Mula-mula aku tak paham jgk ape makna benda tu.. So, tanya Mr.Google!

team musuh berbaik sesama ku..hehe
Team aq memulakan pengambaran bermula pada 1 Mac iaitu pada Khamis malam , kerna aq balik pada 2 Mac iaitu keesokan hari kerna terlalu rindu pada family aq..! Sebulan aq tak balik boh... Malam tu team aq try siapkan 1 scene je.. Selebihnya mereka tunggu aq balik la..macam 'Director' lak aq ni..hehe..:D

Ok, pas aku balik pada Ahad, gerak kerja diteruskan pada petang Isnin... Fuh! Penat + Malu jgk.. Ye r, wat kat tempat laluan orang..hehe..Sabor je la~.~ 

kelegaan terasa!:D
Buat punyer buat, hingga malam selasa ( nak submit hari rabu ) tetibe software Sony Vegas ni wat masalah pulak... Vegas ni tak boleh nak ' Render as ' or bahasa simple nya ' nak keluarkan output video tersebut ',, terpakse aq bergegas mencari laptop temanku pada pukul 2 pagi tu! peh! bayangkan lar! Geram jgk aq mase tu... Tapi ingat DOA KEPADA ALLAH ITU PERLU SENTIASA , bukan masa susah je baru nak cari Allah..^_^

Akhirnya, jumpe jgk member serumah aq..Alhamdulilah, siap jgk..Aq pun bangun seawal 5 pagi utk convert kepada MKV..Lega rasenya.. 


gaya kumpulan presenter.





" TAHNIAH " jugak kpd group yg same tajuk dgn aq. Video korang memag best!

SEKALUNG PENGHARGAAN kepada :-
1.Ahli team yg menjayakan video ni.
2. team yg membentangkan sebelum aq.
3. my lec.
4.Org yg sponser software tu.
5.pemilik video cam.
6. Sume org.



* harap boleh komen video tu , krna ni 1st time aq wat video. :D

No comments:

Post a Comment

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...