Saturday, 10 March 2012

Love Letter From Her:)

Wah! Tajuk jiwang bagai! ..hehe..Tapi, itular yang berlaku. Aku dapat surat cinta pada usia 'emas' ni? OMG!...
Tanpa disangka betul.



Teringat lak zezaman sekolah dedulu (bru je 2 tahun tinggalkan alam persekolahan) ,kalau suka kat sesorang tu mesti bagi surat tanda kita admire pada dia..Betul tak? Aku sama je macam budak-budak lain yang membesar. So, aku dah lalui semua tu. Surat. Bedak. Minyak wangi. Minyak gamat. Minyak masak. hehe..Semua bagai minyak nak letak. Tujuan cuma satu iaitu nak pikat si pembacanya. ( Dibacakah? )..


Ayat popular mesti " pecah kaca pecah gelas, dah baca harap balas ".. Tapi , kalau dia balas surat kita mesti kita happy kan? Kekadang sampai ada yang simpan surat tu. Nak di frame agaknya...

ni lar bedak yg popular yg biasa digunakan.


Dulu, aku pon bergiat aktif jugak dalam kegiatan ni. Tapi, hampeh.. Seorang pun tak sangkut..Haha..Biasalah, kanak-kanak. Oh! Masa aq darjah 5, aku ada minat kat sorang permpuan ni. Peh..Lawa beb! Putih melepak. Letak lak whiteboard pon confirm tak leh nak bezakan..hehe.. Suatu hari tu aq tulis surat kat dia. Ada 3 layer. 
1. surat tersebut.
2. kertas letak bedak.
3. surat khabar.

Then, aq stapler keliling surat tersebut. Peh, memang lawa r aq bikin.. " Kringggggggggg" , bunyi loceng rehat.. Ni lar masa yang sesuai untuk menjalankan misi.. Aku pon p meja budak perempuan tu untuk selitkan love letter dalam laci dia. " Fuh! harap-harap dia baca ", getus hatiku.

Saat bertemu saat. Minit bertemu minit. Jam bertemu jam. Tak ada reaksi pon daripada si dia. Aku pon menjalankan penyiasatan. Aku pun tanya member si dia. " eh. dua hari lepas B ada terima surat tak?".. Member si dia dengan slumber menjawab , " ada. tapi dia dah buang dalam tong sampah"..

Aku terkesima di situ~.~


NOW!

Ok2 cukup berkhayal ! Ni aq nak share love letter from her. ^_^

SHE = Nursyazwani ialah pelajar Sek.Keb.Sri Biram. Seorang yang sangat comel^_^
Aq jumpa budak ni masa program Teach Malaysia Teach ( TMT ) under kelab In-Smartive UMP. Team ktorang kena ajar bahsa Omputih kepada budak-budak drjah 4/5. ' Kak Ummu ' diatas ialah rakan sepejuangan aq bagi mengajar budak-budak tersebut dalam kumpulan yang kecil. Aku kira misi ni berjaya jugak, sebab dia boleh tulis ayat dalam bahasa Omputih event ia ayat jiwang. Sekurang-sekurangnya ia cuba dan menulis serta memahaminya kan? Keep Going !^_^ 

~sekian~

( cerita aku itu hanya rekaan semata-mata ..hehe )

p/s : Cinta itu tak haram, Couple itu HARAM.

~Bercinta selepas nikah itu indah~

8 comments:

  1. caya lah.. klu betol pon itu kisah budak2 kan.,. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..hampir betul citer tu..tetapi diolah bgi x memalu kan diri sndiri..=.=' hehe..tq^_^

      Delete
  2. kisah kanak kanak lagi seronok daripada dah besar ..
    kalau dulu mse kte kanak2 , nak clash xde perasaan..
    skang sume nak iri hati. hhahah :D lucu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..sy suka keknk krna mereka brfikir dengan bebas nya^_^

      Delete
  3. Comel je. Dia rindu agaknye kot, sebab tu hantar surat layang. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi..xde ny:D
      bukan layang, tapi hantar f 2 f:D

      Delete
  4. Teringat mase drjh 6 dluu..maen love letter~
    mmg 3 layer tu slalu laki ltk dlm love letter .

    ReplyDelete
  5. haha..xsangka betul lak..=.=' tpi, kbyakan mcm tu la..^_^
    wah! tip top jgk..hehe:D

    ReplyDelete

Link Within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...